Tuotekehityspalvelut ja sen eri osa-alueet

Hyvin toimiva tuote ei ole usein se ensimmäinen versio siitä. Jotta tuotteessa on otettu kaikki sen toimivuuteen ja kannattavuuteen liittyvät asiat, vaatii se monta vaihetta osakseen. Mitkä asiat sitten määrittää hyvän tuotteen? No ainakin sen pitää olla moitteettomasti toimiva ja sopiva itse käyttökohteeseen. Sen pitää olla vähintään yhtä hyvä kuin kilpailijoiden ja mielellään jollain lailla parempi kuin ne. Lisäksi sen pitäisi olla kustannustehokas valmistaa. Suomessa ja muuallakin tuotteille on asetettu myös paljon vaatimuksia myös lainsäädännön puolesta. Miten nämä sitten saadaan toteutettua? Tähän juurikin on apuna tuotekehitys ja sen eri vaiheet. Seuraavassa käydään läpi mitä eri osia tuotekehityspalvelut sisältää. Tuotekehitys voi tarkoittaa hyvin monia asioita eri alojen tuotteissa, joten myös siksi tässä käydään läpi vain muutamaa niistä. Tuotekehityspalveluista löytyy lisätietoa esimerkiksi täältä: Defour Oy.

 

Ennakkoselvitykset ja asiakkaiden tarpeet

Tässä vaiheessa selvitetään kaikki mahdolliset tiedot mitä halutaan hyödyntää tuotteen valmistuksessa ja sen jälkeen eri vaiheissa. Siihen voi sisältyä alan kirjallisuuteen sekä aikaisempiin tutkimuksiin tutustumista aiheeseen liittyen. Usein myös teetätetään omia tutkimuksia ja varmistaakseen tuotteen osalta tehtäviä valintoja. Tutkimuksia voidaan tehdä esimerkiksi siitä, mikä on optimaalinen hinta tuotteelle tai mitä asiakkaat haluavat tuoteominaisuuksilta eli mitkä ovat kriteereitä tuotevalintaan. Alussa yleensä mietitäänkin ensin mihin tuotteen kannalta oleelliseen tietoon on jo olemassa vastaus ja minkä tiedon saamisen avuksi tarvitaan omat tutkimukset.

Juurikin se, että tiedetään asiakkaan tarpeet kyseessä olevan tuotteen osalta, on oleellista. Jos nämä asiat ovat vielä epäselviä, on tärkeää että tähän perehdytään tuotekehityksessä. Uusien tutkimuksien sijaan käytössä on yleensä paljon valmista tietoa esimerkiksi asiakasdatan ja vanhojen tutkimuksien muodossa. Harvoin tarvitsee aivan tyhjästä lähteä tekemään.

Kuten aiemmin mainittu, on tärkeää myös varmistaa että kaikki asiat on otettu huomioon lainsäädännöllisesti.

 

Tuotteen analysointi, testaus ja laskelmat

Jotta tuotteen yksityiskohdat saadaan hiottua sopivaksi, joudutaan usein tekemään erilaisia analyysejä, testauksia ja laskelmia. Nämä ovat oleellinen osa tuotekehityspalveluita joka alalla. Varsinkin elintarvikkeisiin liittyy erilaisia säilyvyyskokeita sekä kemiallisia analyysejä.

Laskennalla voidaan tutkia tuotteeseen liittyvien kehitysideoiden toimivuutta ilman että tarvitsee tehdä edes prototyyppejä, mikä tietysti tehostaa prosessia paljon. Laskelmien avulla saadaan tehokkaasti myös vähennettyä valmistushävikkiä kun mitään osia ei tehdä turhaan tai valmistusmateriaaleja ei käytetä liikaa.

minusta

Tuotteiden valmistuksen ja tehtaiden kiehtova maailma

Kiinnostaa sinua miten eri tuotteet on valmistettu? Ja kenties miksi? Tässä blogissa käydään läpi eri tuotteiden valmistustapoja ja myös tehtaita missä niitä valmistetaan. On yllättävän paljon asioita mitä tapahtuu tehtaissa ennen kuin itse tuote on lopullinen ja valmis. Katsotaan myös mitä osaajia eri tuotteiden valmistus vaatii, sekä miksi tiettyjä materiaaleja käytetään ja miten ne ovat valikoituneet tuotteisiin. On mielenkiintoista kastoa mitä materiaaleja olemme käyttäneet vuosituhansia ja mitkä ivat uusimpia materiaali-innovaatiota. Katsotaan myös eri tuotteiden valmistuksen historiaan. Ensimmäiset tehtaat tulivat Suomeen 1600-luvulla. 1800-luvula alkoi paperin ja villan tuotanto ja 1900-kehtiytysta tapahtuikin jo nopeammalla harppauksella. Katsotaan siis miten vuosituhansien sekä satojen muutokset ovat vaikuttaneet eri tuotteiden valmistukeen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

7 December 2020
Tämän kertaisessa artikkelissa paneudun talon eristämiseen. Eristäminen tulee kyseeseen paitsi taloa rakentaessa myös vanhaa taloa remontoidessa. Eri

23 January 2020
Hyvin toimiva tuote ei ole usein se ensimmäinen versio siitä. Jotta tuotteessa on otettu kaikki sen toimivuuteen ja kannattavuuteen liittyvät asiat, v

23 January 2020
Käyttö-ja juomakelpoisen veden valmistukseen kuuluu monta vaihetta. Kaikki vedet sisältävät jotain pientä ylimääräistä. Mutta suurin osa näistä ei ole

tag